Доналд Тръмп каза, че руският президент Владимир Путин вероятно е замесен в

...
Доналд Тръмп каза, че руският президент Владимир Путин вероятно е замесен в
Коментари Харесай

Тръмп: Путин вероятно е замесен в смъртта на Навални

Доналд Тръмп сподели, че съветският президент Владимир Путин " евентуално " е замесен в гибелта на опозиционния лидер Алексей Навални, който умря в арктически затвор предишния месец, написа " Политико ".

" Не знам, само че може би - имам поради евентуално, бих могъл да кажа, допустимо -но не знам ", съобщи републиканският претендент за президент на Съединени американски щати в изявление за Fox News, запитан дали Путин носи отговорност за гибелта на Навални.

" Той е млад мъж, тъй че статистически щеше да е жив дълго време... така че се е случило нещо извънредно ", добави Тръмп.

Навални, водещата фигура в съветската съпротива, почина на 16 февруари в наказателна колония. Европейски Съюз и Съединени американски щати непосредствено упрекнаха Русия за гибелта на Навални, като постановиха нови наказания на Кремъл.

Но Тръмп, който господства на републиканските първоначални президентски избори и сега води пред настоящия президент от Демократическата партия Джо Байдън в изследванията на общите избори в голям брой основни щати, досега поддържаше мека позиция по отношение на Путин, който води пълномащабна инвазия в Украйна за повече към този момент от две години.

Тръмп също по този начин неведнъж даде обещание да спре помощта за Украйна и да принуди Киев да седне на масата за договаряния с Русия - позиция, която подхранва безпокойството измежду западните съдружници, които се тормозят от втори мандат на Тръмп.

По време на изявлението Тръмп сподели, че се надява, че няма да би трябвало да избира сред изпращането на оръжия в Киев и оставянето на Русия да " погълне " Украйна.

" Надявам се да не се стигне до такава степен ", сподели той, потвърждавайки още веднъж, че войната " в никакъв случай не би се случила " при неговото президентство.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР